viernes, 10 de agosto de 2012

Aigua llimó amb sucre cremat


Bàsic: aigua, llima i sucre cremat / MARÍA

Diuen que el aigua llimó negre (llimó garnissat en sucre cremat) es fa a Cocentaina perque el color del sucre cremat és semblant al del café licor, sent difícil identificar si estàs prenent una aigua-llimó negre o una mentira, (llimó granissat en café licor), serà veritat?



 INGREDIENTS

- 1 litre d'aigua
- La corfa de 2 llimes
- El suc d'una llima (al gust)
- 100 gr de sucre cremat (al gust)
- 100 gr de sucre (al gut)

Xafeu be les corfes de la llima, tenen que deixar tot el sabor i l'aroma / MARÍA

Personalment he hagut de fer una investigació que ni Sherlock Holmes per arribar al sabor autèntic del aigua llimó farero.  Ma mare m'ha dit que aquest refresquet es feia aprofitant les corfes de la llima que s'utilitzava per a fer el dinar, es xafaven o es ratllaven i es deixaven en aigua tot el matí.

Ja ho tenim tot! /MARÍA

Per fer l'aigua llimó es colava la corfa i s'afegia sucre cremat (no calent!), sucre normal i suc de llima.
En un perol es fica en el congelador i es mou de tant en tant per a que no faça pedra de gel i quede granissat.
Les mides que vos done son orientatives, lo millor es anar tastant, tancar els ulls i trobar el sabor a la memòria o al gust de cadascú.

Truc: Parlant en Sefa m'ha dit que millor deixar-lo al congelador fins que comen-se a fer cristalls de gel. Quan els tinga es bat amb una batedora i ja el pots deixar el temps que vulgues perquè trencats els cristalls ja no es farà sòlid.

Segur que en unes bones rosquilletes d'eixes per a xuplar, les vesprades de l'estiu s'ompliran de dolços records.

Sucre cremat


INGREDIENTS

-100 gr. de sucre
-1/2 got d'aigua

Cuinant el sucre cremat. El podeu deixar a la nevera dos setmanes / MARÍA

Fiquem l'aigua a bullir dins d'una cassola
Fiquem el sucre a una altra cassola de cul gros i a foc mitjà. Deixar poquet a poquet que es faça un caramel liquid de color daurat.
Ara ve el perill!!! Teniu que ficar una cullerada d'aigua bullint al caramel. Aneu amb cura que bota i podeu cremar-vos. menegeu en la cullera i aneu ficant cullerades de aigua bullint fins a 12. Movem un poquet i traguem la cassola del foc deixant-la refredar.



Una aportació externa!!!


Granissat de llima de Esther III

INGREDIENTS:
3 llimes
2 palets de  canyella
4 cullerades de sucre
1  l d'aigua

En una cassola es posa un litre d’aigua amb un parell de palets de canyella, la ratlladura i el suc de les llimes i se posen a poquet foc. Mentre això agafa gust, es cremen quatre  cullerades de sucre com per caramel líquid i s'afegeix a la cassola, es deixa reposar una bona estona i després es cola i es porta al congelador fins que quede granissat.
Al gust de cadascú es pot fer el líquid més o menys fosc, o més o menys dolç, variant la quantitat de sucre.

Alguna vegada he canviat la canyella per llavoretes (anís)  i encara fa un gust mes farer!!!!!
Consell: quan ratlleu la corfa de les deixones no ratlleu el deixon blanquet... que amarga ....

Moltes gràcies Esther per compartir aquesta "poció màgica"








2 comentarios:

  1. Uuummm...q puntazo que hayáis puesto estas recetitas porque nos encanta el agua limón con azúcar quemado!!! así ya lo podemos hacer...otra cosa es que salga bien...jijiji..pero sobretodo tendremos en cuenta el consejo de no fer daixo amb les daixones ; ) ...jajajja...

    ResponderEliminar
  2. Fa vesprada per aquesta recepta…🤔🤔🥤🥤

    ResponderEliminar